Hetast just nu, VINNARE!!!

2010-06-30 - 12:37:58
Hej, jag hade ju en tävling om vem som var hetast just nu och det blev oavgjort mellan Robert Pattinson & Taylor Lautner så här kommer faktan, vi börjar med Robert Pattinson:

 

Robert Pattinson

 

Namn: Robert Thomas Pattinson

Smeknamn: Rob, RPatz, Spunk Ransom

Född: 13 Maj 1986 i London, England

Uppväxt: Robert föddes i utkanten av London. Hans mor, Clare, jobbade vid en modellagentur, och hans far, Richard, importerade veteranbilar från USA. Robert gick i både Tower House School och Harrodian School. Han har tre äldre systrar, Lizzy, Magdalena och Victoria.

Fakta: Han är en brittisk skådespelare, fotomodell och musiker. Han är mest känd för att ha spelat Edward Cullen i filmen ”Twilight som är baserad på romanen ”Om jag kunde drömma” av Stephenie Meyer, och rollen som Cedric Diggory i ”Harry Potter och den flammande bägaren. Robert Pattinson började med amatörteater genom ”Barnes Theatre Company”. Efter ett tag testade han professionell teater och redan som tolvåring provade han på modellyrket. Sitt stora genombrott fick han i filmen ”Harry Potter och flammande bägaren där han spelade Cedric Diggory. Mest känd är han dock för filmen “Twilight ”och rollen som vampyren Edward Cullen. Uppföljaren till Twilight, New Moon, hade premiär på bio i Sverige den 20 november 2009 och även i denna film ser vi Robert i en av huvudrollerna. Sommaren 2009 började Robert och hans medskådespelare även spela in den näst sista filmen i Twilight-serien ,Eclipse, som planerar ha premiär den 30 juni 2010.

Robert har även medverkat i flera andra filmer som till exempel ”Little Ashes där han spelar huvudrollen som Salvador Dalí. ”Little Ashes ” hade premiär i Sverige under 2009.

Robert komponerar sin egen musik och kan spela piano, gitarr och munspel. Bland annat spelar och sjunger han låtarna Never Think och Let Me Sign som är med på soundtracket till filmen Twilight.

Robert har vunnit flera priser på MTV Movie Awards och Teen Choice Awards 2009, både individuella priser och priser tillsammans med de andra skådespelarna i Twilight. Blandannat för bästa kyss med Kristen Stewart.

Annat:

År

Film

Roll

Noteringar

2004

Ring of the Nibelungs

Giselher

TV-film

2005

Harry Potter och den flammande bägaren

Cedric Diggory

 

2006

The Haunted Airman

Toby Jugg

TV-film

2007

The Bad Mother's Handbook

Daniel Gale

TV-film

Harry Potter och fenixordern

Cedric Diggory

på ett rörligt fotografi

2008

How To Be

Art

Strasbourg Film Festival Award for Best Actor[7]

Twilight

Edward Cullen

MTV Movie Award for Breakthrough Performance Male
MTV Movie Award for Best Kiss
MTV Movie Award for Best Fight

2009

Little Ashes

Salvador Dalí

 

New Moon

Edward Cullen

Best Kiss
Best Male Performance
Global Superstar


Best Movie, New Moon

2010

Remember Me

Tyler Hawkins

 

 

Eclipse

Edward Cullen

 

 

Unbound Captives

Phineas

 

 

2011

Bel Ami

Georges Duroy

 

 

2011

Breaking Dawn

Edward Cullen

 

 

 

 

 

 



Och så Taylor Lautner:

Taylor Lautner

 

Namn: Taylor Daniel Lautner

Född: 11 Februari 1992 i Grand Rapids, Michigan, USA

Fakta: Taylor är en amerikansk skådespelare. Han är mest känd från Twilight-filmerna, där han spelar Jacob Black, Bella Swans vän. Han har medverkat i filmerna Twilight och New Moon, och kommer att medverka i de kommande filmerna, Eclipse och Breaking Dawn, där Jacob Black får en mer framträdande roll. Till en början var det inte säkert att Taylor skulle få spela Jacob även i de resterande filmerna, eftersom Jacob är betydligt mer vältränad och även längre i de kommande filmerna än i Twilight. Dock ville Taylor så förtvivlat gärna ha rollen, att han tillbringade flera timmar om dagen på gym under en längre tid. Han lyckades då uppnå regissörens krav. Egentligen skulle Michael Copon spela Jacob Black.

Taylor Lautner började som sexåring att träna kampsport på Fabiano's Karate School i Holland.

Taylor Lautners skådespelarkarriär började när hans kampsportsinstruktör övertalade honom att gå till en audition för en roll i en Burger Kingreklam. Trots att han inte lyckades särskilt bra, gillade han skådespeleriet så mycket att han bestämde sig för att försöka sig på en skådespelarkarriär. Snart pendlade han och hans familj mellan Michigan och Kalifornien, så att Taylor kunde gå på auditions. När Taylor var tio, flyttade familjen Lautner till Los Angeles, enbart för att Taylor skulle kunna satsa fullt ut som skådespelare.

2005 fick Taylor Lautner en roll i Fullt hus igen. Där fick han spela Eliot Murtaugh, son till Jimmy Murtaugh, som blir kär i Sarah Baker. Han medverkade också i 3D-filmen På äventyr med Sharkboy och Lavagirl från 2005.

Taylor Lautner är också med i LA Hip Kids, en hiphopgrupp.                                                                  

På MTV Video Music Awards 2009 var han prisutdelare i kategorin "Årets bästa kvinnliga video". Han steg upp på scenen ännu en gång under kvällen, då för att introducera den sista New Moon trailern innan premiären tillsammans med Kristen Stewart och Robert Pattinson.

Annat:





Och här är resultaten:



Robert Pattinson: 5

 

Taylor Lautner: 5

 

Justin Bieber: 4

 

Jason Derülo: 1

P&k eran Curre


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0