Hetast just nu, VINNARE!!!

2010-06-30 - 12:37:58
Hej, jag hade ju en tävling om vem som var hetast just nu och det blev oavgjort mellan Robert Pattinson & Taylor Lautner så här kommer faktan, vi börjar med Robert Pattinson:

 

Robert Pattinson

 

Namn: Robert Thomas Pattinson

Smeknamn: Rob, RPatz, Spunk Ransom

Född: 13 Maj 1986 i London, England

Uppväxt: Robert föddes i utkanten av London. Hans mor, Clare, jobbade vid en modellagentur, och hans far, Richard, importerade veteranbilar från USA. Robert gick i både Tower House School och Harrodian School. Han har tre äldre systrar, Lizzy, Magdalena och Victoria.

Fakta: Han är en brittisk skådespelare, fotomodell och musiker. Han är mest känd för att ha spelat Edward Cullen i filmen ”Twilight som är baserad på romanen ”Om jag kunde drömma” av Stephenie Meyer, och rollen som Cedric Diggory i ”Harry Potter och den flammande bägaren. Robert Pattinson började med amatörteater genom ”Barnes Theatre Company”. Efter ett tag testade han professionell teater och redan som tolvåring provade han på modellyrket. Sitt stora genombrott fick han i filmen ”Harry Potter och flammande bägaren där han spelade Cedric Diggory. Mest känd är han dock för filmen “Twilight ”och rollen som vampyren Edward Cullen. Uppföljaren till Twilight, New Moon, hade premiär på bio i Sverige den 20 november 2009 och även i denna film ser vi Robert i en av huvudrollerna. Sommaren 2009 började Robert och hans medskådespelare även spela in den näst sista filmen i Twilight-serien ,Eclipse, som planerar ha premiär den 30 juni 2010.

Robert har även medverkat i flera andra filmer som till exempel ”Little Ashes där han spelar huvudrollen som Salvador Dalí. ”Little Ashes ” hade premiär i Sverige under 2009.

Robert komponerar sin egen musik och kan spela piano, gitarr och munspel. Bland annat spelar och sjunger han låtarna Never Think och Let Me Sign som är med på soundtracket till filmen Twilight.

Robert har vunnit flera priser på MTV Movie Awards och Teen Choice Awards 2009, både individuella priser och priser tillsammans med de andra skådespelarna i Twilight. Blandannat för bästa kyss med Kristen Stewart.

Annat:

År

Film

Roll

Noteringar

2004

Ring of the Nibelungs

Giselher

TV-film

2005

Harry Potter och den flammande bägaren

Cedric Diggory

 

2006

The Haunted Airman

Toby Jugg

TV-film

2007

The Bad Mother's Handbook

Daniel Gale

TV-film

Harry Potter och fenixordern

Cedric Diggory

på ett rörligt fotografi

2008

How To Be

Art

Strasbourg Film Festival Award for Best Actor[7]

Twilight

Edward Cullen

MTV Movie Award for Breakthrough Performance Male
MTV Movie Award for Best Kiss
MTV Movie Award for Best Fight

2009

Little Ashes

Salvador Dalí

 

New Moon

Edward Cullen

Best Kiss
Best Male Performance
Global Superstar


Best Movie, New Moon

2010

Remember Me

Tyler Hawkins

 

 

Eclipse

Edward Cullen

 

 

Unbound Captives

Phineas

 

 

2011

Bel Ami

Georges Duroy

 

 

2011

Breaking Dawn

Edward Cullen

 

 

 

 

 

 



Och så Taylor Lautner:

Taylor Lautner

 

Namn: Taylor Daniel Lautner

Född: 11 Februari 1992 i Grand Rapids, Michigan, USA

Fakta: Taylor är en amerikansk skådespelare. Han är mest känd från Twilight-filmerna, där han spelar Jacob Black, Bella Swans vän. Han har medverkat i filmerna Twilight och New Moon, och kommer att medverka i de kommande filmerna, Eclipse och Breaking Dawn, där Jacob Black får en mer framträdande roll. Till en början var det inte säkert att Taylor skulle få spela Jacob även i de resterande filmerna, eftersom Jacob är betydligt mer vältränad och även längre i de kommande filmerna än i Twilight. Dock ville Taylor så förtvivlat gärna ha rollen, att han tillbringade flera timmar om dagen på gym under en längre tid. Han lyckades då uppnå regissörens krav. Egentligen skulle Michael Copon spela Jacob Black.

Taylor Lautner började som sexåring att träna kampsport på Fabiano's Karate School i Holland.

Taylor Lautners skådespelarkarriär började när hans kampsportsinstruktör övertalade honom att gå till en audition för en roll i en Burger Kingreklam. Trots att han inte lyckades särskilt bra, gillade han skådespeleriet så mycket att han bestämde sig för att försöka sig på en skådespelarkarriär. Snart pendlade han och hans familj mellan Michigan och Kalifornien, så att Taylor kunde gå på auditions. När Taylor var tio, flyttade familjen Lautner till Los Angeles, enbart för att Taylor skulle kunna satsa fullt ut som skådespelare.

2005 fick Taylor Lautner en roll i Fullt hus igen. Där fick han spela Eliot Murtaugh, son till Jimmy Murtaugh, som blir kär i Sarah Baker. Han medverkade också i 3D-filmen På äventyr med Sharkboy och Lavagirl från 2005.

Taylor Lautner är också med i LA Hip Kids, en hiphopgrupp.                                                                  

På MTV Video Music Awards 2009 var han prisutdelare i kategorin "Årets bästa kvinnliga video". Han steg upp på scenen ännu en gång under kvällen, då för att introducera den sista New Moon trailern innan premiären tillsammans med Kristen Stewart och Robert Pattinson.

Annat:





Och här är resultaten:



Robert Pattinson: 5

 

Taylor Lautner: 5

 

Justin Bieber: 4

 

Jason Derülo: 1

P&k eran Curre


Premiär!!!!!!!!!!!

2010-06-30 - 12:05:42
Idag ska jag och Saga på premiären av ECLIPSE!!!!!!!!!!! Wohooooooooooooooooo!!!!!!!!!!! Ska bli sååååååååååååå kul!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Nu har vi precis kommit hem från tandläkaren för min tandställning hade gått sönder... Här får ni dagens "premiär"-outfit:

basebolljacka
långt linne
gråa strumpbyxor

P&k eran Curre

Sweet<3

2010-06-29 - 23:02:15

När jag och mamma var och handlade så skulle vi köpa tomater då hittade jag en suuuuupppppeeeeeerrrr gullig tomat, den såg precis ut som en liten melon:

hehe det var kanske inte den bästa bilden men den va super söööööt!!!

P&k eran Curre


Idag...

2010-06-29 - 22:42:00
Idag har jag varit mest hemma men sen åkte jag och mamma och handlade och åkte och vattnadde mormors blommor!!! Sen kom Saga och hennes familj för dom skulle äta midda här... Saga och jag tittade på New Moon för vi ska gå på premiären av Eclipse i morgon, ska bli SSSÅÅÅ kul!!!! Ni får en utvärdering i morgon!!! Här kommer en bild:


P&k eran Curre

Tack!!

2010-06-29 - 16:40:14
Tack Jossan för den fina headern! Kolla hennes blogg på http://hagstrooom.blogg.se!!!!


P&k eran Curre

Önskemål: Joe Jonas

2010-06-29 - 16:25:42

Hej här kommer lite fakta om Joe Jonas som Saga ville ha, tack Saga, kolla hennes blogg på http://sashasdays.blogg.se!!!  

Namn: Joseph Adam Jonas

Född: 15 Augusti 1989, Casa Grande, Arizona, USA

Uppväxt: Joseph Adam Jonas föddes i Casa Grande, Arizona, och är son till den före detta teckenspråksläraren och sångerskan Denise och låtskrivaren, musikern och tidigare pastorn Paul Kevin Jonas, Sr.

Joe och hans bröder är av irländsk, italiensk och tysk härkomst.

Fakta: 2006 dejtade Joe sångerskan AJ Michalka, från pop-duon 78violet (tidigare Aly & AJ), vilket bekräftades av AJ själv på hennes MySpace-blogg.

Under 2008 så var Joe i ett mycket uppmärksammat förhållande med country-pop sångerskan Taylor Swift. I en intervju med Ellen DeGeneres den 11 november 2008, hävdade Taylor att Joe gjorde slut med henne i ett 27-sekunders långt telefonsamtal. Under samma intervju med Ellen DeGeneres avslöjade Taylor att låten "Forever & Always" på hennes andra album Fearless (inspelad i slutet av september/början av oktober 2008), var inspirerad av Joe.

Joe inledde senare ett förhållande med skådespelerskan Camilla Belle efter att hon hade huvudrollen i bandets musikvideo till låten "Lovebug". Efter nästan ett år tillsammans, meddelades det att paret hade gjort slut.

Den 13 Mars 2010 så offentliggjordes det att Joe och hans Camp Rock motspelerska Demi Lovato var ett par. Demi bekräftade det via en radiointervju, och paret har sedan dess setts hålla handen och kyssas offentligt. Men de har i senare intervjuer upgett att de har övergått till att bara vara vänner igen.

Annat:

År

Titel

Roll

Övrigt

2008

Hannah Montana & Miley Cyrus: Best of Both Worlds Concert

Joe Jonas

3D Konsertfilm

Camp Rock

Shane Gray

Gjord för TV

2009

Jonas Brothers: The 3D Concert Experience

Joe Jonas

Joe Jonas

DVD

Camp Rock 2: The Final Jam

Shane Gray

Gjord för TV

 

 

 

 

 

År

Titel

Roll

Övrigt

 

2008

Jonas Brothers: Living the Dream

Joe Jonas

 

 

2009

JONAS

Joe Jonas

 

 

Gästframträdanden

År

Titel

Roll

Övrigt

2007

Hannah Montana

Joe Jonas

"Me and Mr. Jonas and Mr. Jonas and Mr. Jonas" (Säsong 2, avsnitt 16)

2008

Disney Channel Games 2008

Joe Jonas

 

Studio DC: Almost Live

Joe Jonas

Disney Channel special

Extreme Makeover: Home Edition

Joe Jonas

"The Akers Family" (Säsong 6, avsnitt 2)


P&k eran Curre

Önskemål

2010-06-29 - 13:09:48
Om ni vill ha lite fakta om en kändis så kan jag fixa det, skriv vilken kändis ni vill veta mer om så blir det ett inlägg!!!

P&k eran Curre

Twilight special (New Moon)!!!!

2010-06-28 - 22:40:30
Här kommer lite New Moon fakta:

Filmen New Moon är en amerikansk film som hade premiär den 20 november 2009 i USA och Sverige och släpptes på DVD den 20 mars 2010 i Sverige. Filmen är en uppföljare till Twilight och är liksom den baserad på en bokserie om Edwards och Bellas kärlek, skrivna av Stephenie Meyer. Under premiärhelgen såg 175 006 personer i Sverige New Moon. Första dagen (20 november) slog filmen även världsrekord, den drog in 72.2 miljoner dollar i USA.

Handling:

Edward är allt för Bella - hon är beredd att offra sitt liv för honom. Men att vara kär i en vampyr är farligare än Bella någonsin hade kunnat föreställa sig. Edward har redan räddat henne ur klorna på en ondskefull vampyr men när deras kärlek hotar dem som de älskar inser det att deras problem bara har börjat...

Bella firar sin 18 årsdag hos vampyrfamiljen Cullen, där hon råkar skära sig på ett papper och börjar blöda. Jasper, familjens Cullens nyaste "vegetarian", tappar kontrollen och kastar sig över Bella. Edward inser att hans familj är farlig för Bella, så han bestämmer att de ska flytta.

Bella blir förkrossad när Edward ger sig av och enligt hennes pappa hamnar i "zombie" period i flera månader, innan hennes pappa hotar med att skicka tillbaka henne till Florida. Hon börjar vara normal och en kväll när hon är ute med sin vän Jessica Stanley, upptäcker hon att när hon gör någonting farligt hör hon Edwards förmanande röst inuti huvudet, och hon köper ett par trasiga motorcyklar. Men hon har inte råd att laga den så hon far med dem till sin barndomsvän Jacob Black och börjar umgås mycket med honom, som senare visar sig vara en varulv. När Edwards röst börjar försvinna, bestämmer Bella sig för att hoppa från en klippa för att få tillbaka den och dör nästan på kuppen. Men Jacob kommer och räddar henne. När Bella kommer hem hittar hon Edwards syster Alice på trappan, Alice har förmågan att se i framtiden, och såg vad Bella har gjort och hade kommit för att trösta hennes pappa. Bella berättar allt som hänt och det visar sig att Alice inte kan se Varulvar. Nån dag efter är Alice förskräckt, Edward tror att Bella är död och for till Italien för att be Volturi att döda honom. Bella och Alice gör en Lång och livsfarlig resa för att rädda Edward men tillslut kommer alla hem med livet i behåll. Bella tycker det är farligt att vänta med att bli vampyr eftersom att Volturi inte tillåter att människor är med vampyrer, och far där med till Cullens och de får rösta om hon ska bli en vampyr och de flesta säger ja. Hon bestämde sig för att vänta till efter examen. Edward säger: om du vill att jag ska göra det själv måste du gifta dig med mig.

Skådespelare (inte alla)

Familjen Cullen & Swan

Quileute-stammen

Volturi (Vampyrer)

Andra vampyrer

Människor

 

Om inspelningen av New Moon:

I början hade New Moon tänkts att spelas in den 23 mars, men sedan berättade Jackson Rathbone - som spelar Jasper Cullen - att repetitionen gick så bra att de flyttade inspelningen en vecka tidigare än den utgivna datumet. Alltså började New Moon att spelas in den 16 mars istället.

Filmen spelades in i Vancouver, Kanada och i Montepulciano, Italien. Först hade Summit Entertainment bekräftat att New Moon skulle spelas in i Volterra - samma plats som i boken - men senare bytte de till Montepulciano eftersom de tyckte att det var finare där.

Vanessa Hudgens berättade att hon låg i förhandling om att spela varulven Leah Clearwater, och att hon gått på uttagningen, vilket sedan visade sig vara bara en lögn från hennes sida. Producenten och författaren för Twilight nekade till detta och berättade att om hon gått på uttagningen kan det inte ha varit deras, eftersom de inte varit i kontakt med henne.



P&k eran Curre


Ännu mer Twilight!!!

2010-06-28 - 17:12:31

Här kommer lite fakta om rollfigurerna i Twilight, både gamla och nya!!!

Isabella Swan

Huvudartikel: Isabella Swan

Isabella "Bella" Marie Swan (senare Bella Cullen) är född den 13 September 1987 i Forks, Washington, och uppväxt i Phoenix, Arizona. Hon flyttar hem till sin pappa i Forks när hennes mamma flyttar från Bellas hemstad till Florida med sin make Phil. I Forks träffar Bella den mystiske Edward Cullen och hennes tråkiga liv i Forks får en tvär vändning.

I filmerna spelas Bella av Kristen Stewart.

Edward Cullen

Huvudartikel: Edward Cullen

Edward Cullen (född Edward Anthony Masen) är född den 20 juni 1901 i Chicago och är en vampyr. Sommaren 1918 låg han döende i spanska sjukan, och det var då Dr. Carlisle Cullen hittade honom på sjukhuset som han jobbade på och gjorde honom till vampyr. Edward har en väldigt speciell förmåga; han kan läsa folks tankar. När Bella Swan flyttar till staden upptäcker han dock att hennes tankar är de enda han inte kan läsa. Edward blir fascinerad av henne och de blir senare ett par. Edward säger att Bella är som en drog för honom.

I filmerna spelas Edward av Robert Pattinson.

Jacob Black

Jacob "Jake" Black, född 1989 i La Push, Washington, är en skepnadsskiftare, dock ofta omnämnd som varulv. Jacob är snabbare och starkare än de andra varulvarna eftersom han är född till flockledare. På grund av att han har varulvsförfäder från båda föräldrarnas sidor var det oundvikligt att han så småningom skulle bli varulv. Jacob är Bellas bästa vän och är i stora delar av bokserien djupt förälskad i henne. På grund av att varulvar och vampyrer i regel avskyr varandra vill han inte att hon ska välja livet som vampyr.

I fjärde boken blir Jacob präglad av Edward och Bellas barn Renesmee, vilket innebär att hon blir världens mittpunkt för honom.

I filmerna spelas Jacob av Taylor Lautner.

Alice Cullen

Alice Cullen (född Mary Alice Brandon) är en av Esme och Carlisle Cullens adoptivdöttrar. Alice har, precis som sin adoptivbror Edward, krafter utöver det vanliga; hon får visioner och kan se in i framtiden. Alice är väldigt modemedveten och hon är Edwards favoritsyster; hon stöttar honom alltid. Hon är gift med Jasper Hale. Hon tycker mycket om Bella och är väldigt envis.

Alice minns inget från sitt mänskliga liv, men hon får senare reda på att hon satt inspärrad på ett dårhus för sina uppenbarelser. Hon blev förvandlad av en gammal vampyr som beskyddade henne från jägarvampyren James, och Alice tror att hon blev förvandlad kring början av 1900-talet. Det enda hon vet om sin familj är att hennes föräldrar inte var väldigt sociala, att hon hade en lillasyster som hete Cynhtia, och att Cynthias dotter fortfarande lever.

I filmerna spelas Alice av Ashley Greene.

Renesmee Cullen

Renesmee "Nessie" Carlie Cullen är Edward och Bella Cullens dotter, som introduceras först i den fjärde och sista boken. Hon är till hälften vampyr och till hälften människa. Hon föddes den 10 september, och i samband med hennes födelse blev Bella vampyr, eftersom påfrestningen var för svår för Bella att klara av som människa.

Renesmees hjärta slår onaturligt fort, och hon växer fyra gånger så fort som vanliga människor, både mentalt och fysiskt; när hon är tre månader ser hon ut som en stor ettåring eller en liten tvååring. När hon har blivit fullvuxen stannar hon dock i åldern, precis som vampyrerna. Det kommer att ske efter ungefär 7 år.

Renesmee har en övernaturlig förmåga, precis som vissa av vampyrerna. Hon kan genom beröring visa andra personer sina tankar, eller bilder hon har i huvudet. Hon föredrar att kommunicera på det sättet istället för att prata.

Jacob Black, som präglats på Renesmee, kallar henne för Nessie, vilket Bella ogillar eftersom det påminner henne om namnet på Loch ness-odjuret. Senare vänjer sig Bella vid smeknamnet, och även hon börjar kalla sin dotter för Nessie. När Bella får nys om att Jacob präglats på Renesmee visar hon sin starka ovilja genom att anfalla honom, men varulven Seth räddar Jacob från att dödas av Bella.

Vampyrer

Familjen Cullen

Carlisle Cullen

Carlisle Cullen är den första vampyren i familjen Cullen. Han föddes i namnet Stregoni Benefici. Han föddes 1640 i London och blev vampyr i tidig 20-årsålder. Hans far var präst och vampyrjägare; det var under en av jakterna som Carlisle blev biten av en vampyr. Han visste att hans far skulle bränna allt som kommit i kontakt md vampyren så han kröp iväg från gatan och gömde sig under en hög av rutten potatis för att genomgå förvandlingen. När han sedan insett vad han blivit så försökte han göra motstånd mot det, men han var väldigt ung i sitt nya liv och väldigt stark.

Carlisles adoptivbarn och familjemedlemmar som han har omvandlat till vampyrer är (i skapelseordning): Edward Cullen, Esme Cullen, Rosalie Hale och Emmett Cullen. Carlisle är gift med Esme Cullen, och även hon är omvandlad till vampyr av honom, medan Edward, Rosalie och Emmett är hans adoptivbarn. Till Carlisles familj hör även adoptivbarnen Alice Cullen och Jasper Hale, som omvandlades till vampyrer på annat håll.

Carlisle har aldrig sugit en människas blod i avsikt att mätta sin hunger, och han har aldrig dödat en människa. Han och hans familj lever på en diet av blod från djur istället för människoblod, vilket för vampyrer är den naturliga kosten. Han arbetar som läkare och är, efter många århundraden av träning, näst intill immun mot den annars oemotståndliga lukten av människoblod.

I filmerna spelas Carlisle av Peter Facinelli.

Esme Cullen

Esme Anne Platt Evenson Cullen, född 1895. Esme kastade sig ut för en klippa efter att hon förlorat sitt förstfödda barn. Hon fördes till ett bårhus trots att hon fortfarande levde, och Carlisle hittade henne. Han omvandlade henne till vampyr för att hon skulle överleva, och de gifte sig sedan och lever än som partners. Esme är godhjärtad och älskvärd och hon har tagit på sig rollen som adoptivmor till de resterande "barnen" i familjen.

I filmerna spelas Esme av Elizabeth Reaser.

Rosalie Hale

Rosalie Lillian Hale, född år 1915. Rosalie var en vacker kvinna från medelklassen som blev bortlovad till sin fars chef, en rik bankägare. Hennes fästman misshandlade henne nästan till döds med sina vänner, och det var i det tillståndet Carlisle Cullen hittade henne. För att hon skulle kunna överleva var han tvungen att omvandla henne till vampyr.

Rosalie gillar inte Bella Swan till en början, delvis eftersom Edward är kär i Bella och inte i Rosalie; eftersom Rosalie är otroligt vacker så förstår hon inte varför Edward väljer Bella framför henne själv. Den största anledningen till att Rosalie ogillar Bella är att för att Bella vill kasta bort sitt liv för att bli vampyr, medan Rosalie skulle göra allt för att bli mänsklig igen. En av hennes största drömmar är nämligen att få barn, vilket är omöjligt för henne då hon inte längre är mänsklig.

Rosalie är gift med Emmett Cullen. Anledningen till att Rosalie och Jasper heter Hale i efternamn istället för Cullen Cullen är för att invånarna i Forks inte ska tro att barnen i familjen är rikiga syskon, eftersom Emmet och Rosalie har ett förhållande och Alice och Jasper har ett förhållande. Därför låtsats Jasper och Rosalie att de är tvillingar, och att Emmet, Alice och Edward är syskon, medan ingen av dem egentligen delar släktband.

I filmerna spelas Rosalie av Nikki Reed.

Emmett Cullen

Emmett Cullen (född Emmett McCarty) föddes år 1915. Emmett är gift med Rosalie, som hittade honom i skogen efter att han blivit attackerad av en björn. Carlisle förändrade Emmett efter att Rosalie burit honom flera mil. Emmett är den starkaste vampyren i familjen. Han beskrivs som stor som en björn, vilket även sägs matcha hans teknik när han jagar, och han är väldigt tävlingsinriktad.

I filmerna spelas Emmet av Kellan Lutz.

Jasper Hale

Jasper Hale (född Jasper Whitlock) föddes 1843 i Texas. Han blev general vid 17 års ålder, då han stred för sydstaterna i inbördeskriget. Jasper var en bra och manipulativ talare när han var människa, och tack vare det har han den ovanliga förmågan att kunna känna av och manipulera andras känslor.

Jasper blev vampyr vid runt 20 års ålder då han arbetade som general. Han skapades av en vampyr vid namn Maria för att hon ville att han skulle hjälpa henne att ta över Mexiko City genom att skapa en armé av nyfödda vampyrer. Han gick med på detta, och även om han inte förstod det själv först så blev han mer och mer deprimerad allt eftersom striderna blev våldsammare. Han var inte medveten om det då det pågick, men hans depression berodde på att han kunde känna sina fienders känslor när han dödade dem. Till slut blev det för mycket för honom och han lämnade Maria. Då träffade han Alice, som sett deras framtid tillsammans i en vision. De reste till Carlisle Cullen och hans familj, som då bestod av Carlisle och hans fru Esme, samt Edward, Rosalie och Emmet. Alice hade sett deras ansikten många gånger i sina visioner och visste att deras sätt att leva skulle vara bra för Jasper, eftersom de bara jagade djur. Jasper är fortfarande den i familjen som har svårast att hålla sig till sin diet, men han klarar det tack vare stöd från Alice och den motvilja han känner för att döda människor.

I filmerna spelas Jasper av Jackson Rathbone.

Volturi

Volturi är en mäktig vampyrflock som bor i Italien, i staden Volterra. De kallas vampyrernas ledare, för de har levt i över tre tusen år och vakat över vampyrerna. De ser som sin plikt att se till vampyrernas lagar upprätthålls. Det finns egentligen bara en grundläggande lag, och det är att att hemlighålla vampyrernas existens. Alla vampyrer som är med i Volturi har röda ögon, vilket är en effekt av att de lever på människoblod. De tre högst uppsatta inom Volturi skyddas av ett flertal vampyrer som blivit rekryterade för sina speciella förmågor. Volturis vaktstyrka består utav 32 vampyrer. En gång i tiden tillbringade Carlisle en längre period där som gäst, men efter ett tag lämnade han dem för att skapa en egen flock i USA.

I slutet av andra boken reser Edward till Volterra för att be Volturi döda honom, men de nekar, och hans plan var istället att i Volturis egna stad avslöja vampyrers existens, men Bella stoppar honom. När Volturi får veta att Bella vet så mycket om vampyrerna bestämmer de att hon antingen måste dödas eller förena sig med deras folkslag. De blir väldigt imponerade och intresserade av Bellas talanger, eftersom det visar sig ingen av deras psykiska förmågor kan användas mot henne, trots att hon bara är en vanlig människa.

I sista boken far vampyren Irina från Denaliflocken till Volturi för att varna dem för att familjen Cullen har skapat ett "odödligt barn", som hon dragit felaktiga slutsatser om att halvvampyren Renesmee är. Volturi bestämmer sig att resa till Forks för att döda Reneesme, men när de kommer dit bemöts de av en så stor flock vittnen att de stannar upp lyssnar på vad Bella och hennes vänner har att säga. När det klargjorts att Renesmee inte är ett odödligt barn, försöker Volturi komma på andra anledningar att starta ett krig. Men som tur är kommer Alice tillbaka, för hon och Jasper har tidigare rymt. De kommer tillbaka med en man som är detsamma som Renesmee, hälften vampyr, hälften människa. Då man säkert kan konstatera att Renesmee inte kommer att bli ett monster i framtiden återvänder Volturi till Volterra.

Aro

Aro är en av Volturis tre ledare. Han har förmågan att läsa andras tankar, dock på ett något annorlunda sätt än vad Edward kan. Om han rör vid en person kan han se alla tankar den personen någonsin har tänkt. Aro är gift med en vampyr vid namn Supica. Aro hade tidigare en syster som hete Didyme, men när han fick veta att hon och Marcus tänkte lämna Volturi förgjorde han henne, utan att låta Marcus få reda på att han bar skulden till Didymes bortgång.Han blev vampyr 1300 år före kristus.

I filmerna spelas Aro av Michael Sheen.

Caius

Caius är en av Volturis tre ledare. Caius har ingen känd förmåga, men några av hans starka personlighetsdrag är han är väldigt stridsglad och lättretlig. Han är gift med en vampyr vid namn Anthendora. Han har blont, näst intill vitt hår.Han blev vampyr ca 1300 år före Kristus.

I filmerna spelas Caius av Jamie Campbell Bower.

Marcus

Marcus är en av Volturis tre ledare. Han har förmågan att se relationer och band mellan människor eller vampyrer. Marcus ser alltid frånvarande och apatisk ut; detta är för att han bär en evig sorg efter att hans hustru Didyme gick bort.Didyme var Aros syster och Aro dödade henne för att Marcus hade smugit med deras förhållande och planerat att rymma från Volturi. Marcus har långt, svart hår.

I filmerna spelas Marcus av Christopher Heyerdahl.

Jane

Jane är en av vampyrerna i Volturis vaktstyrka. Hennes bror är Alec, som också ingår i det mäktiga försvaret. Janes förmåga är att skapa en illusion av smärta. I filmerna har hon har ett runt ansikte med blont hår, men är vacker med lite barnakatiga drag. I boken står det däremot att hon har brunt, stripigt hår.

I filmerna spelas Jane av Dakota Fanning.

Alec

Alec är medlem i Volturis vaktstyrka. Han har förmågan att stänga av alla sinnen hos alla personer inom ett visst område. Volturi använder hans förmåga när de har många motståndare eller vill vara barmhärtiga när de förgör vampyrer.

I filmerna spelas Alec av Cameron Bright.

Demetri

Demetri är medlem i Volturis vaktstyrka. Hans förmåga är att spåra och han är väldigt kraftig.

I filmerna spelas Demetri av Charlie Bewley.

Felix, Corin och Santiago

Felix, Corin och Santiago är biroller i bokserien, som alla är medlemmar i Volturis vaktstyrka. Felix är stor och kraftig och är ofta Demetris medhjälpare. Corin har en speciell förmåga, men det framkommer aldrig vad. Corin och Santiago nämns inte mycket i böckerna och har ingen roll i filmerna.

I filmerna spelas Felix av Daniel Cudmore.

Chelsa

Chelsa är medlem i Volturis vaktstyrka. Hon nämns först i Så länge vi båda andas. Hennes förmåga är att kunna stärka och försvaga relationer. I strider brukar hon stärka Volturis band och försvaga motståndarnas.

Renata

Renata är medlem i Volturis vaktstyrka. Hon är Aros personliga livvakt. Hennes förmåga är att hon är en fysisk sköld, vilket betyder att om någon försöker ta sig mot Aro för att skada honom, kan hon forcera personen att plötsligt byta riktning utan att denne förstår varför. Hon skyddar även Caius och Marcus vid behov.

Heidi

Heidi är medlem i Volturis vaktstyrka. Hon har förmågan att lätt kunna få folk att lyda henne. Hon arbetar för Volturi genom att lura med sig folk till Volturis residens, där de sedan dricker människornas blod. Hon framträder i När jag hör din röst som modeinriktad, slank och vacker med mahognyfärgat hår och violetta ögon; det sistnämnda på grund av hennes blåa linser ovanpå hennes annars blodröda ögon.

I filmerna spelas Heidi av Noot Seear.

Gianna

Gianna är en människa, och är väldigt vacker för sin ras, men hennes skönhet tycks ändå blekna i jämförelse med vampyrerna hon jobbar för. Hon är sekreterare åt Volturi och hoppas innerligt att någon dag få bli vampyr. Vid händelserna i Så länge vi båda andas blir hon dock dödad.

I filmen New Moon spelas hon av Justine Wachsberger.

Familjen Denali

Familjen Denali består av Eleazar och hans partner Carmen, samt systrarna Tanya, Irina och Kate, och senare även Kates partner Garrett. Precis som familjen Cullen lever de på en diet av djurblod istället för människoblod. De är goda vänner med familjen Cullen, trots att vänskapsbanden fick sig en törn när Cullen-familjen behövde hjälp att slåss mot armén av nyfödda vampyrer, samt när Irinas partner Laurent blev dödad av varulvarna. Denalifamiljen ville efter de händelserna ha tillåtelse att döda varulvarna, fick inget tillstånd, och lämnade därefter Cullens att slåss mot armén på egen hand.

Tanya

Tanya är ledaren i Denalifamiljen, och hon har lockigt, rödblont hår. Hon var intresserad av Edward Cullen, men han avvisade henne. Tanya kommer ursprungligen från Slovakien. Legenden om succubus, de vackra kvinnorna som förförde män och sedan drack deras blod, kommer ursprungligen från Tanya och hennes systar som inte alltid har varit vegetarianer.

Irina

Irinas partner var Laurent som blev dödad av Quileutevargarna, och Irina hyser stort agg mot dem för det. I Så länge vi båda andas reser Irina till Cullens för att försonas, men på vägen dit får hon av misstag se Reneesme och Jacob, och drar den felaktiga slutsatsen att Reneesme är ett odödligt barn. Hon slits mellan sin vänskap till Cullen och sin respekt mot lagen, men till slut reser hon till Volturi och underrättar dem. När det visar sig att hon misstagit sig dödar Caius henne i hopp om att skapa strid. Tanya och Kate håller på att hoppa på honom men Cullen och deras vittnen håller tillbaka dem.

Kate

Kate är beskriven som vacker och blond. Hennes förmåga är att hon kan leda ström över sin hud, främst handflatorna, och nuddar man henne då får man en elchock. Hon hjälper Bella att lära sig vidga sin sköld i Så länge vi båda andas.

Garrett

Garrett är en lång, muskulös vampyr, med rubinröda ögon och brunt hår. Han är en äventyrare. Han blev medlem i Denaliflocken i Så länge vi båda andas, och blev då Kates partner.

Eleazar och Carmen

Carmen och Eleazar har inte alltid hört till familjen Denali. Carmen pratar flytande spanska och var den första som lyssnade och trodde på Reneesmes historia och fruktade henne inte. Eleazar är en gammal medlem av Volturis vaktstyrka och pratar också flytande spanska, och han har gåvan att se vilka extraordinära förmågor andra vampyrer besitter.

Sasha och Vasilii

Sasha och Vasilii var tidigare medlemmar i Denaliflocken, men dog innan händelserna i bokserien. Sasha skapade Tanya, Kate, Irina, samt Vasilii, som var ett odödligt barn. Odödliga barn är ytterst vackra, men skapelsen av ett odödligt barn är förbjudet eftersom de är omöjliga att tämja och har ingen självkontroll; de gör det svårt att hemliggöra vampyrernas existens. På grund av detta blev Sasha och Vasilii dödade. Tanya, Kate och Irina får aldrig veta varför deras skapare gjorde det. För att skydda dem berättade Sasha aldrig om Vasilii för sina "döttrar". Caius ville döda dem med, men tack vare deras ovetande fick de leva. Tanya, Irina och Kate kommer aldrig över sorgen efter sin mor.

Amazonflocken

Zafrina, Senna och Kachiri är medlemmarna i amazonflocken. När familjen behöver vittnen till sammandrabbningen med Volturi kommer Zafira och Senna medan Alice behöver hjälp av Kachiri på annat håll. Zafrina har krafter utöver de vanliga, och kan skapa illusioner; hon kan få människor att tro att de står i en flod i Amazonas, även fast de egentligen befinner sig exakt där de tidigare var. Hennes gova fungerar dock inte på Bella eller på någon under hennes sköld. Zafrinas band till Reneesme Cullen blir mycket starkt, eftersom att de båda kan kommunicera med hjälp av bilder.

Amerikanska nomader

Peter och hans fru Charlotte, samt Mary och Randall, är amerikanska nomader. Peter är Jaspers vän som hjälpte Jasper att fly från sitt våldsamma liv som general över gruppen med nyfödda vampyrer på den tiden då han levde med vampyren Maria. Peter och Jasper hade som jobb att förgöra de nyfödda när de efter ett år förlorat sin styrka. Innan Jasper träffade Alice levde han med Peter och Charlotte under en tid.

Europeiska Nomader

Alistair, Charles och Makenna är europeiska nomader. Alistair är en god vän till Carlisle, fast de träffas sällan. Alistair har förmågan att spåra. Hans kraft är inte särskilt kraftfull; han känner bara en dragning till det han spårar. När Carlisle ber honom komma och vittna är han väldigt motvillig. På grund av hans rädsla att bli straffad av Volturi lämnar han familjen Cullen innan Volturi kommer. Alistair är en ensamvarg. Charles är Makennas partner och har förmågan att känna om någonting är sant.

Irländska flocken

Siobhan, Liam och Maggie är medlemmarna i den irländska flocken. Liam, som är partner till Siohban, är väldigt beskyddande över Siohban och Maggie. Siohban har förmågan att påverka händelser med hjälp av sin vilja. Maggie är en rödhårig vampyr som har förmågan att se om någon ljuger. De kommer till Cullens som vittnen i Så länge vi båda andas.

Rumänska nomader

Vladimir och Stefan regerade över de rumänska vampyrerna för 1500 år sedan. Volturi övermannade dem och brände deras slott. Efter förstörelsen var Vladimir och Stefan de enda överlevarna i deras flock. Efter det startade de ett liv som nomader. De utvecklade ett hat mot Volturi och är i behov av hämnd. Deras hy är nästan genomskinlig och pudrig.

Egyptiska Flocken

Amun, Kebi, Benjamin och Tia är medlemmar i den egyptiska flocken. Amuns partner är Kebi, och han bestämmer ganska mycket över henne. Amun och Kebi visar tydligt att de inte tycker om att vara vittnen åt familjen Cullen i Så länge vi båda andas. Benjamin och Tia, som är partners, har väldigt goda tankar om vad som är rätt och fel. De är väldigt gladlynta. Benjamins förmåga är att han kan kontrollera naturelementen eld, luft, vatten och jord. Benjamins förmåga är väldigt stark och han håller på att öva upp den. Amun, som skapat Benjamin, visste redan innan han förvandlade Benjamin att han skulle bli kraftfull och vill inte förlora honom. Kebi har även hon en extraordinär förmåga, men det framkommer inte vad.

James flock

James

James är känd som den skoningslöse jägarvampyren som jagar människor med hela sin koncentration eller, i sällsynta fall, djur, som en sport. Flockmedlemmen Laurent säger att James gåva är sällsynt och att han alltid får tag på det han vill ha i slutändan, förutom Alice Cullen, som flydde ur hans klor för länge sedan då hon fortfarande var människa. Till skillnad från familjen Cullen så dricker James och hans flock enbart människoblod. När James flock träffar familjen Cullen och Bella under en privat basebollmatch i första boken känner han Bellas doft och börjar jaga henne med sin partner Victoria. Han spårar Bella till hennes hemstad Phoenix och lurar henne till en balettstudio för att dricka hennes blod och mörda henne. Familjen Cullen hinner dit innan Bella dör, men James hinner bita Bella innan han övermannas. Edward räddar henne. I balettstudion blir James sliten i stycken och uppbränd av Emmet Cullen och Jasper Hale.

Alice Cullen hade den godaste doft James någonsin känt. Han hade ljust brunt hår, kritvit hy och blodröda ögon.

I Twilight spelades James av Cam Gigandet.

Victoria

Victoria är en röd hårig, kattlik vampyr från James flock. Hon är James partner. I den första boken agerar hon som James assistent i jakten på Bella Swan. Efter James blir dödad vill hon hämnas på Edward Cullen, och börjar jaga Bella; hon vill att Edwards partner ska dö, precis som hennes gjorde. Bella är dock skyddad av Quileutestammens varulvar. I tredje boken har Victoria skapat en armé av okontrollerbara, nyfödda vampyrer som hon beordrar att attackera Bella. Då hon gjorde detta skaffade hon sig också en ny ”partner” som hon lurade att hon älskade för att få hjälp. Det blir en strid i slutet av denna bok, och Edward dödar Victoria.

I Twilight och New Moon spelas hon av Rachelle Lefevre. I Eclipse ska Bryce Dallas Howard representera Lefevre i rollen som Victoria.[1]

Laurent

Laurent har mörkt hår och olivfärgad hy. Han var medlem i James flock i Om jag kunde drömma. När James och Victoria väljer att jaga och försöka mörda Bella lämnar han dem och reser till familjen Denali, den andra "vegetariska" vampyrfamiljen, i Alaska, för att försöka anpassa sig till den "vegetariska dieten". Han klarar dock inte av att vänja sig vid den strikta dieten av djurblod, och började fuska, genom att dricka människoblod i smyg. Under sin vistelse börjar han tycka om en vegetarian vid Irina, men känslan var inte tillräckligt stark för att han skulle stanna, så han återvände till Forks som en gentjänst till Victoria. Under besöket träffar han Bella och försöker döda henne men blir själv dödad av Quileutestammens varulvar.

I filmerna spelas Laurent av Edi Gathegi.

Andra Vampyrer

Riley

Som vampyr är Riley lång, muskulös med breda röda ögon och blont hår. Victoria biter och förändrar Riley när han är i Bellas ålder i Ljudet av ditt hjärta. Med en gång får Riley någon slags kontroll, och hjälper Victoria att leda armen av nyfödda vampyrer. Han gör det främst för att han älskar Victoria, som har lurat honom att hans känslor är besvarade. I striden mellan nyfödda och familjen Cullen i slutet av Ljudet av ditt hjärta berättar Edward att Victoria ljuger om sina känslor för honom, men han vägrar tro det. Edward försöker tala Riley till rätta; att han inte behöver slåss och dö. Till slut dödar Seth Clearwater, en av varulvarna, honom med Edwards hjälp.

I filmen Eclipse spelas Riley av den australienske skådespelaren Xavier Samuel.

Bree Tanner

Bree Tanner är en nyfödd vampyr som är med i Victorias arme i Ljudet av ditt hjärta. Hon är i 15 års åldern och har mörkt hår och blodröda ögon. Carlisle skonar henne i striden i Ljudet av ditt hjärta men hon har väldigt svårt att motstå lusten att hoppa på Bella. Hennes beskrivning av natten hon förvandlades var "Det var så mörk och gjorde så ont". Volturi förgör henne när de ingriper trots att familjen Cullen erbjuder sig att ta ansvar över henne.

Författaren till Twilightserien, Stephenie Meyer, har tillägnat Bree en kort roman kallad Bree Tanners andra liv.

I filmen Eclipse spelas Bree av Jodelle Ferland.

Varulvar

Sam Uley

Sam Uley är ledaren i La Push-flocken. Hans far, Levi Uley, lämnade honom och hans mor när Sam var väldigt ung. Innan det att han blev varulv var han tillsammans med Leah Clearwater. Hans relation med henne försvagades en aning efter hans förvandling, på grund av att han inte kunde berätta för henne vad han hade blivit. Deras relation fick ett abrupt slut när Sam präglades på Emily, Leahs syssling. Enligt Jacob känner sig Sam skyldig över att Leah blev en så bitter person. När Sam förvandlar sig blir han en kolsvart varg, som är den största är flocken fram till Så länge vi båda andas, då Jacob Black växer om honom. Egentligen är det Jacob är den rättmätiga flockledaren.

Solomon Trimble stod i sluttexterna som "Jacobs vän" i Twilightfilmen, men var egentligen tänkt att spela Sam. I de senare filmerna spelar Chaske Spencer rollern som Sam.

Jared

Jared är medlem i vargflocken. Han är den första medlemmen efter ledaren Sam Uley. I Ljudet av ditt hjärta blir han präglade på Kim, en tjej han har suttit bredvid i skolan och inte lagt märke till förrän han blev varulv. Kim blir jätteglad eftersom hon länge hade varit förstjust i Jared.

I filmerna spelas Jared av Bronson Pelletier.

Paul

Paul är medlem i vargflocken. Han blir väldigt lätt arg och exploderar lätt till varg. Han är en av de större vargarna i flocken och har mörk päls. Han är den mest obalanserade i flocken, och när Jacob har berättat för Bella om flocken så expolderar han till varg för att attackera Bella. Men senare visar han inga ilskna känslor mot Bella. I mitten av Så länge vi båda andas präglas han på Jacobs storesyster Rachel. Det är inte så populärt hos Billy och Jacob eftersom det betyder att Paul hela tiden är hemma hos dem och äter upp all deras mat, men Billy är glad att Rachel är hemma mera.

I filmerna spelas Paul av Alex Meraz.

Embry Call

Embry Call är medlem i vargflocken och är en av Jacobs bästa vänner. Som varg är han grå med svarta fläckar på ryggen. Hans första framträdande är i New Moon. Embry brukar kalla Bella Swan för vampyrtjejen för att hon umgås med familjen Cullen. Embrys mamma var från Makahstammen, inte från Quileuterna. Emby vet inte vem hans pappa är. Eftersom varggenen förs från far till son så är de mest troligt att han är halvbror med Jacob Black, Sam Uley eller Quil Atera, men alla deras pappor var vid Embrys födsel gifta. Nära slutet på Så länge vi båda andas gick Embry tillsammans med Quil Atera över till Jacobs flock.

Krys Hyatt spelade rollen som var tänkt som Embry i Twilightfilmen. I de senare filmerna spelas Embry av Kiowa Gordon.

Quil Ateara

Quil Atera är medlem i vargflocken och är en av Jacobs bästa vänner. Han är väldigt muskulös. Han framträder först i New Moon men blir inte varg förrän i Eclipse. Olikt resten av flocken tycker Quil om att bli varg, för att han får vara med i gänget igen. Som varg har han chokladbrun päls. I Eclipse blir Quil präglad på Emilys tvååriga systerdotter, Clarie. Jacob förklarar att det inte är romantik i hans känslor men att han kommer att vara överallt där Clarie är och vara över beskydande. Quil kommer att hjälpa Clarie vad hon än behöver om det så skulle vara en bror, en vän, en beskyddare eller en pojkvän.

I filmerna spelas Quil av Tyson Houseman.

Seth Clearwater

Seth Clearwater är Leahs yngre bror och medlem i La Push-flocken. I sin vargform har han sandbrun päls. Han blir en varulv i När jag hör din röst vid ungefär samma tidpunkt som sin syster. Seth påminner Bella om en yngre Jacob.

Under attacken av nya vampyrer i tredje boken stannar Seth med Bella och Edward eftersom att han, på grund av sin ringa ålder, inte ska vara med i striden utan ska agera som länk till flocken. När Victoria och Riley uppenbarar sig strider Seth vid Edwards sida och dödar Riley med Edwards hjälp.

I Så länge vi båda andas har Seth hunnit utveckla en djup vänskap med Edward, och han är närvarande på hans och Bellas bröllop. Seth har en stor roll i denna bok. Till en början är han den ende vargen som känner sig helt bekväm i familjen Cullens närhet. Enligt Edward har Seth väldigt ärliga och äkta tankar, vilket gör honom omtyckt av Cullen-familjen. När Jacob lämnar flocken ansluter sig Seth snabbt till honom, för han är emot Sams plan att attackera familjen Cullen.

I filmerna kommer Seth att spelas av Boo Boo Stewart.

Leah Clearwater

Leah Clearwater är den enda kvinnliga varulven i historien. Hon förvandlades till varulv på grund av händelserna i När jag hör din röst omkring samma tid som hennes bror, Seth. Hon fick panik när hennes mens upphörde. Förvandlingen är troligtvis orsaken till hennes fars hjärtattack, även om ingen orsak ges. Hon var ihop med Sam Uley i några år tills hennes kusin, Emily, kom på besök och Sam präglades på henne. Sam lämnar Leah för Emily och Leahs hjärta krossas. Som resultat blev Leah väldigt cynisk och bitter, och flocken tycker inte om att dela hennes tankar. Hon drar ofta upp obehagliga saker som Emberys pappa, som hittills är okänd, eller sina obesvarade känslor. Till Jacobs förtret drar hon hela tiden upp det faktum att Bella ska gifta sig med en vampyr, när Jacob helt klart fortfarande är kär i Bella.

I Så länge vi båda andas lämnar Leah Sams flock och ansluter sig till Jacobs. Hon gör det för att vara med sin lillebror och för att slippa Sam. Hon hjälper till att skydda Bella och familjen Cullen, och försöker komma över sitt hat till vampyrer. Hennes teori till att Sam lämnade henne var att hon inte var benägen att få barn, alltså att hon inte kan föra stammens gener vidare. Ju mer tid hon tillbringar i Jacobs flock desto gladare och bättre attityd får hon. Senare i Så länge vi båda andas blir Jacob och Leahs relation bättre om djupare och Leah blir "vice"-alfa. Som människa beskrivs Leah vara vacker och mörkhårig av Bella. Som varg är hon mindre än alla andra, ljust grå, och snabbast i flocken.

I filmerna kommer Leah spelas av Julia Jones.

Collin och Brady

Collin och Brady är medlemmar i vargflocken och är också två av de yngsta varulvarna i flocken. I Ljudet av ditt hjärta berättar de att de blev förvandlade vid tretton års ålder och de nämns igen i Så länge vi båda andas som medlemmar av Sams flock.

Andra

Det finns sju andra vargar i slutet av Så länge vi båda andas. De namnlösa varulvarna är väldigt unga. Skälet till att de blivit förvandlade är att Cullens har så många ”gäster” som är vampyrer.

Människor

Charlie Swan

Charlie Swan är Bellas pappa och jobbar som poliskonstapel i Forks. Hand intressen är att fiska, vilket han ofta gjorde med Billy Black och Harry Clearwater innan den sistnämnde gick bort, samt att se på diverse sporterTV. Charlie gifte sig med Bellas mamma, Renée, strax efter att de båda hade gått ut High School, och de fick kort därefter Bella. De skilde sig dock senare, och Renée flyttade ut. Charlie hade efter det väldigt svårt att komma över Renée. Han är för övrigt väldigt dålig på att laga mat, och överlåter det ansvaret åt Bella när hon bor hos honom.

Vid 17 års ålder flyttar Bella hem till Charlie i Forks. Till en början accepterade Charlie hans dotters pojkvän Edward, men efter händelserna i När jag hör din röst så ger han Edward skulden för Bellas djupa depression efter han lämnat henne. Charlie ger däremot sitt medtycke till Bellas starka relation till Jacob Black, och han visar tydligt att han skulle vilja att Bella valde Jacob över Edward.

Charlie stannar i Bellas liv efter hennes förvandling. Han blir aldrig informerad om att Bella och resten av Cullenfamiljen inte är riktigt mänskliga, men han misstänker att någonting inte står rätt till. Men att han vet att Jacob är en varulv som stärker misstankarna om att familjen Cullen inte är riktigt mänskliga. Efter att han blir introducerad för sitt barnbarn Renesmee blir han väldigt fäst vid henne. I slutet av sista boken har Charlie och Sue Cleawater utvecklat ett romantiskt förhållande.

I filmerna spelas Charlie av Billy Burke.

Renée Dwyer

Renée Dwyer (född Renée Higgenbotham; tidigare Renée Swan) gifte sig med Charlie Swan precis efter High School, men lämnade honom och flyttade ut med deras dotter, Bella, strax efter det. Renée är en energisk person som är villig att prova på nya saker, till exempel extremsporter, och handlar ofta innan hon tänker. Bella kände alltid hon var ”mamman” i deras relation och att hon var tvungen att hjälpa Renée att hålla sig undan från farliga saker. Edward Cullen, som kan läsa folks tankar, läser Renées tankar som instinktsfulla och nästan som ett barns. Bella säger att hon liknar sin mamma till utseendet, men Renée har kortare hår och skrattrynkor.

Bella var till en början rädd att berätta för hennes mamma om hennes förlovning med Edward, men Renée ger de två tonåringarna sin välsignelse eftersom hon tror att Bella är mer ansvarsfull än andra tonåringar i hennes ålder. Efter Bella blir en vampyr besöker hon inte sin mamma, då hon vet att Renée aldrig skulle acceptera hennes förvandling på samma sätt som hennes far skulle.

Renée gifter efter sin relation med Charlie Swan om sig med en mycket yngre man, basebollspelaren Phil Dwyer, och tillsammans reser de runt mycket p.g.a Phils basebollkarriär. De flyttar tillsammans till Jacksonville i Florida och Phil får ett jobb som basebolltränare för barn.

I filmerna spelas Renée av Sarah Clarke.

Sue Clearwater

Sue Clearwater är änkan efter Harry Clearwater, som dog I New Moon av en hjärtattack. Sue har två barn, Seth och Leah Clearwater, som båda är varulvar. I Så länge vi båda andas börjar Sue tillbringa mycket tid med Charlie Swan och lagar hans mat efter att Bella flyttar ut ur huset. Nära slutet av denna bok upptäcker Bella att Sue och Charlie är romantiskt involverade.

I filmerna spelas Sue av Alex Rice.

Harry Clearwater

Harry Clearwater var en äldre man som tillhörde Quilute-stammen. Han dog av en hjärtattack i När jag hör din röst. Han lämnade efter sig sin fru Sue, sin dotter Leah, och sin son Seth. När Bella får veta att Jacob Black är en varulv är det Harry Clearwater och Billy Black som tar Charlie Swan till La Push för att skydda honom från vampyren Victoria.

I filmen New Moon spelas Harry Clearwater av Graham Greene.

Jessica Stanley

Jessica är en pratsam skvallerbytta på Forks High School. Hon är en av de första att välkomna Bella på hennes första dag i skolan. De blir omedelbart vänner, men Jessica är lite avundsjuk på all den uppmärksamhet som Bella från pojkarna på skolan; speciellt från Mike Newton.

I filmerna spelas Jessica av Anna Kendrick.

Angela Weber

Angela Weber är Bella Swans enda riktiga, mänskliga vän. Hon är allvarlig trevlig. I Twilight gick hon och många andra människor från skolan till La Push-stranden där de umgicks. Dessutom gick hon och Jessica till Port Angeles för att prova klänningar för en dans på skolan. I Ljudet av ditt hjärta blommar hennes vänskap med Bella, och de tillbringar tid tillsammans utanför skolan när Bella går hem till henne och hjälper henne skriva inbjuder till graderingen ceremonin. Angela Weber är tillsammans med Ben Cheney från När jag hör din röst och framåt. Angela beskrivs ha brunt hår.

I filmerna spelas Angela av Christian Serratos.

Eric Yorkie

Eric är den första pojken att hälsa på Bella på hennes första dag på Forks High School. Han beskrivs som väldigt hjälpsam, dock aningen nördig. Han är också förälskad i Bella och tävlar med Mike Newton och Tyler Crowley om Bella uppmärksamhet. Han är en av de tre pojkarna att be Bella att bjuda in dem till en av skolans baler. Hon avvisar honom på grund av sin uppenbara brist på balans och det faktum att hon gillar någon annan. Dock hon använde hon som förevändning att hon skulle "åka till Seattle".

I filmerna spelas Eric av Justin Chon.

 P&k eran Curre


Twilight special!!!

2010-06-28 - 16:22:26
Här kommer en Twilight special:

Twilight

 

Fakta: Twilight är en amerikansk romantisk film som hade världspremiär den 21 november 2008. Filmen är baserad på boken Om jag kunde drömma (Twilight). Filmen har släppts på DVD och Blu-Ray. Uppföljaren heter New Moon. 30 juni 2010 kommer tredje filmen Eclipse (film) ha premiär.

Handling: Handlingen kretsar kring huvudpersonen Bella Swan (spelad av Kristen Stewart). Hon bor i Phoenix, Arizona, med sin mamma och hennes nya man Phil. Men Phil behöver resa mycket i sitt jobb som basebollspelare, så Bella bestämmer sig för att bo med sin pappa Charlie för att göra sin mamma lycklig. Charlie bor i den regniga småstaden Forks i delstaten Washington. Hon kommer dit i mitten av vårterminen, men får ganska snabbt vänner. På lunchen en dag får hon syn på syskonen Cullen, och blir genast intresserad av den mystiske Edward Cullen (spelad av Robert Pattinson). Edward undviker henne till en början, men inser snabbt att han inte kan vara utan henne. Bella börjar få misstankar om Edwards talanger, till exempel att han är väldigt stark, snabb, likblek, kallhudad och att hans ögon byter färg. Till slut kommer hon fram till att han är en vampyr, men det hindrar henne inte från att bli kär i honom. En komplicerad förälskelse får sin början och gör livet svårt för det omaka paret. När det dessutom dyker upp ondsinta vampyrer i staden får Bella och Edward kämpa för att kunna vara tillsammans.

Filmmusik: I filmen spelas dessa låtar:

Skådespelare (inte alla):

Premiärdatum:

Filmen hade premiär den 21 november 2008 i USA, Sydkorea, och Sverige. I andra länder gäller dessa datum:

 
     
P&k eran Curre


Hetast just nu instruktioner

2010-06-27 - 16:30:57
Ni röstar på er favorit och på Onsdag så kommer jag se vem som fått mest röster, den som får mest röster kommer jag ha ett special inlägg om som typ fakta och så får ni en snygg bild såklart!

P&k eran Curre

Hetast just nu!!

2010-06-26 - 14:53:06
Vem av dom här kändiskillarna tycker du är snyggast??


1. Robert Pattinson


2. Taylor Lautner

justinbieber.jpg justin bieber image by azcullen2
3. Justin Bieber



4. Jason Derülo
Välj sjäv!

P&k eran Curre

Hehe

2010-06-26 - 14:40:49
Jag hade tråkigt så  jag ritade av Albert Einstein, här kommer den:


P&k eran Curre

Today...

2010-06-26 - 13:31:34
Godmorgon. Eller Hej kan man säga! Idag är det ju dagen efter midsommar så jag blev väckt 10:40... Hade kunnat sova längre men man måste ju "fånga dagen". Som sagt var det ju  midsommar igår och vi var på ett ställe som kallas Sjöängen hos Saga, där kunde man kasta pil, spela på lyckohjulet och gå tipsrommenad. På tipsprommenaden vann Saga, hon vann 100 kr och jag fick en kortlek, haha. Och sen träffade vi en as snäll tjej som heter Julia. Vi va med henne hela kvällen... Och så hade vi 6 kamp det var två lag, ett lag hette Knattarna och bestog av Wilma, Viggo och Vincent och mitt lag hette The Big Once och bestog av mej, Saga och Julia. Vi vann... Aja det var allt jag ville säga nu.

P&k eran Curre

Idolbilder

2010-06-24 - 19:49:56

Hej hej!! Ni vet väl att ni kan göra idolbilder till mej när ni vill!!

P&k eran Curre


Sorry!!! Sorry!!!

2010-06-24 - 17:12:44
Jag har inte haft nåt internet på flera dagar så jag har inte kunnat blogga!!


P&k eran Curre

Lunch

2010-06-18 - 14:38:56
Nu har jag precis ätit lunch. Det blev nyponsoppa med glass... Kanske låter lite konstigt men det var ganska gott!! Men nu ska mamma och pappa sjösätta båten så det blir klart till pappas semester... Jag bloggar nog mer ikväll!! Här får ni en bild på något...


P&k eran Curre

Sorry!!!

2010-06-18 - 11:44:03
Sorry för dålig uppdatering men igår så hade jag mycket att göra, jag åkte till frissan och till tandläkararen... Jag lovar att bättra mej!!


P&k eran Curre

Morgonen!

2010-06-16 - 13:09:55
I morse vaknade jag och Saga och gick upp för att äta frukost. Saga ville ha kösbärs marmelad  men locket satt för hårt så vi fick gå och fråga en granne istället:P Sen åt vi frukost... Det var gott. Och nu... ja, vi ska nog inte göra något speciellt. Men här får ni något att skratta åt iallafall:P


Hehe... inte kanske så mycket att skratta åt men ändå...
P&k eran Curre! 

FILMTIPS!

2010-06-15 - 21:21:35
Ett tips titta på filmen "I Taket Lyser Stjärnorna", den är as bra...



Den e BÄST...

P&k eran Curre

Dagen idag...

2010-06-15 - 21:13:01

Dagen idag var helt OK, men det var inte så kul att åka till doktorn och ta en massa äckliga prover men det blev bra sen...  Här kommer några foton vi tog idag:
 
Jag


Saga


En blomma i poolen


Jag


Jag

Mer bilder i morgon P&k eran Curre


Veckans kalender...

2010-06-15 - 18:23:06
Dethär har hänt/händer i veckan:
 

P&k eran Curre

Frågestund och bloggkväll...

2010-06-15 - 17:29:20
Ikväll är det dags för bloggkväll och frågestund!! Fråga precis allt ni undrar om mej jag svarar på ALLT... Ställ många frågor!!!



P&k eran Curre

Dagens outfit!

2010-06-15 - 12:49:44
Dagens outfit blev tillslut dehär:

Rosa liten kofta med svarta ränder
Vitt linne
Lacktights

Och Dagens facelook blev...:

Rosa hjärtformade brillor
Svart diadem med rosett (Sagas)

P&k eran Curre

Morgonen idag!

2010-06-15 - 11:21:45
I morse gick jag och Saga upp och powerwalkade... Det var faktist kul! Här kommer powerwalk outfitten:


Och facelooken:

Snygg va...??

Sen gick vi in och åt frukost, här kommer den:


2 supergoda mackor en med skinka och en med marmelad...


Och en god skål med yogurt och flingor...

P&k eran Curre P.S. Jag är ledsen Emelie jag tänkte mej innte för...

Godnatt!

2010-06-14 - 23:17:12
Ska slagga hos Saga idag!! Zzzzzzzzz....... Zzzzzzzzzzzzzz....... ZZzzZZZzzzZZ......



P&k eran Curre

Ses imorgon då kommer ny outfit och facelook... Saga du är den bästa vännen ever jag skulle dö utan dej<3333

Puss på dej gmn!! <3

Outfitten efter Kista!

2010-06-14 - 22:05:38

Outfitten efter Kista blev:
Gul kofta med rosett
Rosa T-shirt med bii tryck
Lacktights

P&k eran Curre

P.s. Snart ska jag och Saga ut och jogga!

Det jag shoppade!!

2010-06-14 - 21:15:37

Jag hemma med alla shopping påsar...


Shopping påsarna på altanen...


Rosa klänning med midjeskärp: KappAhl


Vitt linne: H&M


Oranga shorts: Bik Bok


Vitt linne med oranga prickar: Bik Bok


Lila T-shirt: H&M


Rosa linne: H&M


Vit T-shirt med gråa ränder: H&M


Rosa liten kofta med svarta ränder: H&M


Lila kofta: Lindex


Blommig "puffärms" tunika: KappAhl


Svart munktröja: H&M


Svart munktröja med färgglada ränder: Bik Bik


Gul kofta med rosett: Lindex


Rosa T-shirt med bii tryck: New Yorker


Rosa hjärtformade solbrillor: Lindex


Örhängen med genomskinliga och oranga pärlor: Bik Bok

P&k eran shopaholic Curre

I Kista!!

2010-06-14 - 20:37:56



Saga söööööötizzzzzzz!!!!!



Och så lilla jag!!!

P&k eran Curre


Idolbild<333

2010-06-13 - 21:13:14
Här är en sweet idolbild från Saga Puss på dej kompizz!!!! Här är den:








P&k Curre

Middag hos Saga!!

2010-06-13 - 17:22:31
Hello Sweetes!! Ska äta hos Saga idag. Sen ska vi kanske sova över!! Sorry för dålig uppdatering... Lovar att bättra mej!! p&k eran solstråle  Cornelia

Shopping på måndag!

2010-06-12 - 18:13:45
Hello Sweetes! På måndag ska jag och sötaste Saga åka till Kista och shoppa!!! Fick över 1000 kr i presentkort så jag kan typ köpa vad jag vill... Bilderna kommer på måndag! Kolla in sötiseen Sagas blogg också www.sashadays.blogg.se  den är sweet!!! Aaa men nu får man väl fortsätta ha tråkigt... p&k Cornelia p.s. glöm inte kommentera!

Bästevän!!

2010-06-05 - 15:15:00
Heej!!! Jag heter Saga och eh med Curre.Vi har det nice bajs.Vi sitter vid datan just nu.Ska kolla en av mina bästavänners blogg snart.Lixom mitt internet dampar där hemma:'( :( Hello Sweetes!!! Jag igen (Cornelia) är med bästa Saga och Ida...



Jag är lite cp på bilden men det får man ju bjuda på:p       Man är ju inte bästa fotografen! :p <3

Fest=Fika

2010-06-05 - 12:24:24
Hello Sweetes!! Ska ha fest för släkt och vänner idag och jag och mamma har gjort tårtor och kaktorn <3

                                              

                                              

                                               
                                               
                                              

                                              

                                               

                                                  mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm....

Saknar dej!!!

2010-06-04 - 18:06:55
Hello Sweetes!!! Saknar dej Saga du är mitt allt! Vill att du är här!! <3

Skogen

2010-06-04 - 17:52:29

Hello Sweetes!!! Var i skogen idag med två underbara tjejer! Här kommer några foton <3


                          
                                 
                           


RSS 2.0