Twilight special (New Moon)!!!!

2010-06-28 - 22:40:30
Här kommer lite New Moon fakta:

Filmen New Moon är en amerikansk film som hade premiär den 20 november 2009 i USA och Sverige och släpptes på DVD den 20 mars 2010 i Sverige. Filmen är en uppföljare till Twilight och är liksom den baserad på en bokserie om Edwards och Bellas kärlek, skrivna av Stephenie Meyer. Under premiärhelgen såg 175 006 personer i Sverige New Moon. Första dagen (20 november) slog filmen även världsrekord, den drog in 72.2 miljoner dollar i USA.

Handling:

Edward är allt för Bella - hon är beredd att offra sitt liv för honom. Men att vara kär i en vampyr är farligare än Bella någonsin hade kunnat föreställa sig. Edward har redan räddat henne ur klorna på en ondskefull vampyr men när deras kärlek hotar dem som de älskar inser det att deras problem bara har börjat...

Bella firar sin 18 årsdag hos vampyrfamiljen Cullen, där hon råkar skära sig på ett papper och börjar blöda. Jasper, familjens Cullens nyaste "vegetarian", tappar kontrollen och kastar sig över Bella. Edward inser att hans familj är farlig för Bella, så han bestämmer att de ska flytta.

Bella blir förkrossad när Edward ger sig av och enligt hennes pappa hamnar i "zombie" period i flera månader, innan hennes pappa hotar med att skicka tillbaka henne till Florida. Hon börjar vara normal och en kväll när hon är ute med sin vän Jessica Stanley, upptäcker hon att när hon gör någonting farligt hör hon Edwards förmanande röst inuti huvudet, och hon köper ett par trasiga motorcyklar. Men hon har inte råd att laga den så hon far med dem till sin barndomsvän Jacob Black och börjar umgås mycket med honom, som senare visar sig vara en varulv. När Edwards röst börjar försvinna, bestämmer Bella sig för att hoppa från en klippa för att få tillbaka den och dör nästan på kuppen. Men Jacob kommer och räddar henne. När Bella kommer hem hittar hon Edwards syster Alice på trappan, Alice har förmågan att se i framtiden, och såg vad Bella har gjort och hade kommit för att trösta hennes pappa. Bella berättar allt som hänt och det visar sig att Alice inte kan se Varulvar. Nån dag efter är Alice förskräckt, Edward tror att Bella är död och for till Italien för att be Volturi att döda honom. Bella och Alice gör en Lång och livsfarlig resa för att rädda Edward men tillslut kommer alla hem med livet i behåll. Bella tycker det är farligt att vänta med att bli vampyr eftersom att Volturi inte tillåter att människor är med vampyrer, och far där med till Cullens och de får rösta om hon ska bli en vampyr och de flesta säger ja. Hon bestämde sig för att vänta till efter examen. Edward säger: om du vill att jag ska göra det själv måste du gifta dig med mig.

Skådespelare (inte alla)

Familjen Cullen & Swan

Quileute-stammen

Volturi (Vampyrer)

Andra vampyrer

Människor

 

Om inspelningen av New Moon:

I början hade New Moon tänkts att spelas in den 23 mars, men sedan berättade Jackson Rathbone - som spelar Jasper Cullen - att repetitionen gick så bra att de flyttade inspelningen en vecka tidigare än den utgivna datumet. Alltså började New Moon att spelas in den 16 mars istället.

Filmen spelades in i Vancouver, Kanada och i Montepulciano, Italien. Först hade Summit Entertainment bekräftat att New Moon skulle spelas in i Volterra - samma plats som i boken - men senare bytte de till Montepulciano eftersom de tyckte att det var finare där.

Vanessa Hudgens berättade att hon låg i förhandling om att spela varulven Leah Clearwater, och att hon gått på uttagningen, vilket sedan visade sig vara bara en lögn från hennes sida. Producenten och författaren för Twilight nekade till detta och berättade att om hon gått på uttagningen kan det inte ha varit deras, eftersom de inte varit i kontakt med henne.



P&k eran Curre


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0